02.06.2013 21:04

XXXV. TURF GALA

Jediný slovenský triumf na 35.Turf Gala 

Legionar - Zdenko Šmida - UMC - Zuzana Kubovičová

Iba raz sa na mítingu Turf Gala hrala slovenská hymna na počesť víťaza. Bolo to zásluhou piateho triumfu v rade, ktorý docielili v rovnakom zložení - trojročný hnedák Legionar, víťaz Veľkej jarnej ceny spred dvoch týždňov reprezentujúci stajňu UMC, ktorého výborne opať odjazdil džokej Zdenko Šmida a za tým všetkým stojí jeho trénerka Zuzana Kubovičová, pripravujúca svoje kone v centrále Senica-Čáčov.  V 29.edícii Starohájskeho kritéria, Listed rovine na 2000m o 10.000 EUR, dokázal zvíťaziť ľahko o 2 a 1/4 dĺžky. Výborné tretie miesto vybojoval stále sa zlepšujúci Wanduke zo stajne Autoopravovňa Strnisko odjazdený  Stanislavom Georgievom, pripravovaný trénerom Petrom Hlavenkom. V sedlách zahraničných koní sa darilo druhému v cieli Matejovi Rigovi a štvrtému Jánovi Havlíkovi.

V Cene Arvy sa na tabuľu zo slovenských koní dostala iba Toyana zo stajne M&S Racing Team SK (džokej Jaroslav Línek, tréner Jozef Chodúr). Rovnaký rukopis má aj druhé miesto jej stajňového kolegu Indy Jones v Cene Scottish Rifla. Na štvrtom mieste v týchto dostihoch finišoval Prime Preacher s džokejom Jánom Havlíkom, reprezentant stajne CRB Racing pripravovaný Michalom Ročákom. Slovenský jazdec Matej Rigo dokončil tieto dostihy na piatej priečke. Zdenko Šmida v cene Arvy skončil na druhom mieste. 

V Cene Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako druhá dobehla vcelku prekvapivo trojročná hnedka Invisible Bid zo stajne Mladen Rihtarič. Trénerka Zuzana Kubovičová ju v týchto dostihoch zverila džokejovi Robertovi Šarovi. Slovensko malo zastúpenie vo víťaznom tíme v podobe džokeja Jána Havlíka. Rovnako tretiu v cieli jazdil slovenský jazdec - Jaroslav Línek.

Vrchol podujatia - Veľkú cenu Slovenska ovládol ďalší kôň z ČR Donn Halling zo stajne DS Maentiva v sedle s Vendulou Korečkovou. Džokej Ján Havlík finišoval druhý - opäť v sedle koňa z ČR - Trip to Rhodos. Tretie, štvrté a piate miesto získali slovenské kone : Innovator (stajňa OMS, džokej Zdenko Šmida, trénerka Zuzana Kubovičová), Lambertus (stajňa Alex, džokej Róbert Šara, tréner Jaroslav Hanáček) a Peer Cooper (stajňa MPL Racing, jazdec Federico Bossa, tréner Jaroslav Brečka).

V dostihoch II. kategórie na 1700m pre kone slovenského chovu zvťazil Quick Dart so Zdenkom Šmidom, odchovanec a reprezentant Františka Domonkosa z Komárna, trénovaný Jozefom Chodúrom.

Luminator zo stajne MPL Racing (jazdec Federico Bossa, tréner Jaroslav Brečka) zvíťazil v ďalších rámcových dostihoch - trojke na 1700m. 

Len pre zaujímavosť - za dvoma z celkovo piatich triumfov koní z Českej republiky sú slovenskí majitelia, ktorí svoje kone presunuli do ČR a zverili ich do tréningu tamojším trénerom. 

Výsledky : https://zavodisko.sk/sk/vysledky-online/2-6-2013-bratislava.html

 

—————

Späť


 

undefined

Legionar a Zdenko Šmida

pri triumfe vo VJC 2013