01.04.2013 19:27

Úspešný veľkonočný víkend pre JŠK Svätý Jur

Veľkonočný víkend priniesol štart jazdkýň a koní JŠK Svätý Jur v medzinárodných CEI pretekoch v nemeckom Weissenhorne. Najskôr v sobotu 30.3. úspešne absolvovali preteky CEI 2* na 120km Lucia Supeková na 8-ročnom valachovi Kasar a Lucia Starovecká so sedemročným Pereventom. Preteky dokončili na 11. a 12. mieste, išli však na istotu, aby úspešne absolvovali preteky potrebné pre kvalifikáciu na tohtoročné majstrovstvá sveta mladých koní. Nakoľko sa tento rok prvý raz nekonajú MS mladých koní pre 7 a 8-ročné kone ale iba pre sedemročné, týkalo sa to iba Pereventa, ktorému sekundoval Kasar a ku kvalifikovaniu sa na MS do Talianska mu chýba ešte jeden úspešný štart v pretekoch so štatútom CEI 2*.

V nedeľu 31.3. štartovali obe Lucky v CEI 1* pretekoch na 90km. Preteky na piatom mieste dokončila skúsenejšia dvojica Lucia Starovecká a Siglavy Chabir. Lucia Supeková na koni Ramzi skončili pre krívanie v druhej veterinárnej kontrole. 

Za dosiahnuté výsledky si pripísali reprezentanti JŠK Svätý Jur body do svetového rebríčka - v sobotu 60 a 58, v nedeľu 36.

Gratulujeme !

 

—————

Späť