25.05.2013 20:26

Tereza Kopecká - víťaz Ceny JK Napoli 2013 - CEI*** 160km

Prinášame informácie z prvého dňa  medzinárodných pretekov vo vytrvalostnom jazdení JK NAPOLI PRIZE 2013, ktoré sa konali v Šamoríne.

V súťaži CEI*** na 160km neštartoval ani jeden pretekár zo Slovenska, v tomto smere sa naša pozornosť sústredila najmä na ďalšie medzinárodné zápolenia. V hlavnej položke programu zvíťazila Tereza Kopecká z Českej republiky na koni Tuzemec 13,  iba sekundu pred Jozsefom Tóthom z Maďarska (obaja 17,10km/hod). Zopakovala si triumf spred mesiaca, keď vyhrala hlavné preteky v Plaveckom Podhradí. Trojicu pretekárov, ktorí dokončili najťažšie preteky dvojdňového programu, doplnil Antonín Hrdina z ČR.

V pretekoch CEI** na trati 120km zviťazila Silvie Lorencová z Českej republiky na koni Nanu priemernou rýchlosťou 17,56 km/hod. Druhé miesto vybojoval poľský pretekár Artur Landau a na treťom mieste preteky dokončila Marion Sommeregger z Rakúska. Až za "medailovými" priečkami dokončili slovenské dvojice : na štvrtom mieste  Feras Boulbol s koňom Al Abjar, ktorý na druhý pokus úspešne dokončil preteky na 120km, a Csaba Szabó so stabilnou partnerkou - kobylkou Shagya Fruzsina, pre oboch to boli už druhé úspešne zvládnuté dvojhviezdové preteky na 120km. Obe dvojice absolvovali trať priemernou rýchlosťou 15,54km/hod. Lýdia Fonferová s kobylou Haisha premiérovo dokončili preteky CEI** na 120km. Priemerná rýchlosť 13,98km/hod stačila iba na posledné - ôsme miesto. Do rebríčka FEI si pripočítali 74, 72 a 66 bodov. Pre krívanie koňa vo veterinárnej kontrole v cieli bola eliminovaná z pôvodne štvrtého miesta Lucia Rovná s koňom Dahoman XI-14.

Súťaž CEI* na trati 80km vyhral Španiel Bernat Fores Casals, spolupracujúci s JK Napoli, ktorý štartoval na koni Sonic de Vilaformiu. V strhujúcom finiši odsunul na druhú priečku Orchideu Mihok z Maďarska. Iba tri sekundy za víťazom si pre zatiaľ životný úspech dobehli Lenka Kováčiková a Shadit. Prví traja preteky absolvovali priemernou rýchlosťou 19,67 km/hod. Víťaz si pripísal do FEI rebríčka 40 bodov, Lenka Kováčiková so Shaditom o dva body menej - 38. Z domácich pretekárov ešte bodovali Petra Piatrová so Snehovou Vílou Misi na štvrtom mieste (37 bodov a priemerná rýchlosť 19,61km/hod) a skúsený Vratislav Gallo s koňom Gobi - Koheilan VIII-16 skončil posledný - siedmy a získal 34 bodov (priemerná rýchlosť 14,63 km/hod). Mario Hoffman so skúseným koňom Halaszi 10 skončil už v prvej veterinárnej kontrole pre krívanie koňa. Podobný osud čakal aj na Dominiku Kleinovú a Mabruka, ktorý kríval vo veterinárnej kontrole po druhom kole.

Soňa Prikrylová za iba sekundu od víťaznej Maďarky Virginie Ambrus vzdialené druhé miesto (17,06km/hod) v juniorských pretekoch CEIYJ* na 80km získala 39 bodov pre seba a svojho mladého štvornohého partnera - Elkon 2005.

V národných pretekoch na 80km zvíťazila v hromadnom dobehu dvojica v minulosti známa z dostihových dráh : Tomáš Lysý a Caramel Popcorn. Medzi prvým a piatym v cieli bol rozdiel iba päť sekúnd. Celkovo preteky dokončilo 7 dvojíc výhradne zo Slovenska. Preteky na 60km vyhral Peter Ondrejka, rýchlosťou 16,04km/hod ... Do cieľa úspešne dorazilo všetkých desať dvojíc zo Slovenska. Úspešneá bola aj jediná pretekárka štartujúca na trati 40km.

 

Podrobné výsledky :

https://www.endurance-timing.net/event_news.php?id=126

 

 

 

 

—————

Späť


 

JK Napoli Prize