17.07.2017 18:35

Skvelý triumf kobyly Zoriana v derby!

V jubilejnom 25.ročníku slovenského cvalového derby zvíťazila suverénnym spôsobom reprezentantka PD Senica Zoriana v sedle s džokejom Štefanom Budovičom. Pre trénerku Zuzanu Kubovičovú, ktorá derby-víťazku trénuje v čáčovskej tréningovej centrále senického družstva to bol už tretí triumf v slovenskom derby. Zoriana pritom triumfovala v najvýznamnejšom zápolení celej slovenskej dostihovej sezóny ako prvá kobyla počas 25-ročnej histórie vôbec. Doteraz bol vencom pre víťaza derby ovenčený vždy iba žrebec. Trénerka Kubovičová naopak s kobylou už jeden triumf v derby zaknihovala, bolo to však so Shamal Sally v roku 2010 v maďarskom derby. 
Druhú priečku pre stajňu MPL Racing a trénera Jaroslava Hanáčka vybojoval Gaston s džokejom Jiří Palíkom. Pre stajňu MPL Racing tak triumf v slovenskom derby naďalej zostáva výzvou, keď v Rakúsku dokázali jej kone zvíťaziť v derby už dva razy (Proud Boris a Medici). Na výsledkovú tabuľu derby sa ešte zo slovenských koní zmestil aj Oroblanco zo Stajne Patrik v sedle so svojim trénerom Jaroslavom Línkom.
Stajňa Patrik s džokejom a trénerom Jaroslavom Línkom v jednej osobe sa dokázali jednotkovo presadiť vo vytrvaleckom Zlatom pohári na 2.600m s päťročným hnedákom Oriental Sky, ktorého súhrnný zisk už presiahol 70 tisíc EUR! 
Foto: www.zavodisko.sk, autor foto: Peter Lukáč

—————

Späť