20.09.2014 22:25

North Mum víťazkou Oaks

V druhej dámskej dostihovej klasike OAKS - rovina Listed na 2000m o 21.000 EUR - zvíťazila nemecká kobyla North Mum v sedle so slovenským rodákom Jozefom Bojkom, pôsobiacim v Nemecku. Druhé miesto zásluhou kobyly Claudia Octavia putuje do Maďarska a bronz vybojovala a svoju pozíciu najlepšej slovenskej trojročnej kobyly potvrdila Fiorhead zo stajne Vimar-Dvorníky, trénovaná Sanuelom Sokolom v Topoľčiankach. V sedle s Jaroslavom Línkom zabojovala o bronz najmä v záverečných stovkách metrov. Po víťazstve v Jarnej cene kobýl sa medailovo dokázala presadiť táto odchovankyňa Pavla Vigaša aj na dlhšej trati.

Druhým vrcholom odloženého dostihového popoludnia bola Veľká cena BBAG o 20.000 EUR pre dvojročné kone. V nej dokázal zvíťaziť reprezentant českej stajne Patrik ČR rodiny Šedivých Oriental Sky, pripravovaný Čestmírom Olehlom. Aj tu podobne ako v Oaks bral bronz realizačný tím zo Slovenska - Donatelli - stajňa MPL Racing, trénerka Zuzana Kubovičová, jazdec Ján Havlík.

 V rámcových dostihoch dokázali zvíťaziť - dvojročná Frivolina, zo stajne MPL Racing, pod Michalom Abíkom, pripravovaná trénerom Pavlom Kalašom, Arabesca zo stajne FeD trénera Jozefa Chodúra, tak ako Frivolina - odchovankyňa Miroslava Pisklu  - MPL. Do tretice triumfoval zo Slovenska aj Someo zo Žrebčína Kobylany, trénovaný Ľudovítom Šebestom.

 Zdroj : www.zavodisko.sk

—————

Späť


 

FIORHEAD

klascká víťazka a tretia v Oaks