16.01.2012 16:00

Návšteva TRM na Slovensku

V dňoch 11. a 12.1.2012  absolvoval výkonný riaditeľ a majiteľ frimy TRM pán Raoul Masterson návštevu Slovenska. Sprevádzal ho novoustanovený manažér pre východnú Európu a Áziu Eoin Thompson.

Vrámci krátkeho programu navštívili v stredu vo Svätom Jure stajne popredného slovenského vytrvaleckého klubu JŠK Svätý Jur.. V spoločnosti Lucie Staroveckej a Vladimíra Pažitného potom navštívili miestne vinárstvo Dubovský & Grančič, kde si okrem ochutnávky množstva lahodných vín pochutnali na kačke s lokšami a kapustou. Počas večera diskutovali o použití produktov TRM vo vytrvalostnom jazdení. TRM už niekoľko rokov ako oficiálny partner podporuje slovenský vytrvalostný šport. Je predpoklad, že tomu tak bude aj v roku 2012. Lucia a Vladimír prezentovali svoje plány najmä smerom k tohtoročnému svetovému šampionátu v anglickom Euston Parku neďaleko Newmarketu. Rozprávalo sa aj o výsledkoch slovenského tímu na ME vo Florac a o výnimočných vytrvaleckých trojdňových pretekoch East European Endurance Ride, ktoré by tento rok mali viesť z Viedne cez Maďarsko na Slovensko s plánovaným cieľom v Šamoríne.

Vo štvrtok absolvovali prehliadku Národného žrebčína Topoľčianky v sprievode ing. Sokola. Prezreli si historický objekt jazdiarne a priľahlé stajne výcvikového strediska. Následne sa previezli zámockým parkom a neskôr navštívili aj ďalšie objekty a chovné zariadenia. Počas návštevy diskutovali o plánoch a zámeroch NŽ najmä so zameraním sa na záprahový šport, endurance a dostihy. Prehliadku ukončili na dostihovej dráhe. TRM je pripravené podporiť snahy NŽ Topoľčianky najmä pri pokuse dosiahnuť v záprahovom športe až na absolútny svetový vrchol.

Treťou a poslednou návštevou počas krátkeho pobytu na Slovensku bola návšteva tréningovej centrály MPL Racing na Dvore Vampil pri Malackách. MPL Racing už roky patrí k najvýznamnejším partnerom TRM v regióne a TRM bolo pri skvelých úspechoch koní ako Ryan alebo Proud Boris ako aj pri pamätnej skvelej prekážkovej sezóne 2007. Majiteľ ing.Piskla a tréner Jaroslav Hanáček  ukázali kone pripravované  v centrále na nadchádzajúcu dostihovú sezónu. Hovorili o špecifikách koní a diskutovalo sa o použití prípravkov TRM pre dostihové kone. TRM sa vrámci spolupráce pokúsi pomôcť mladému nádejnému jazdcovi Michalovi Abíkovi absolvovať študijný pobyt na RACE akadémii v írskom Curragh, nachádzajúcej sa neďaleko sídla firmy TRM v Newbridge. 

 

—————

Späť