16.06.2013 08:18

CEI-CEN MIKULOV

V sobotu 15.6.2013 sa na moravsko-rakúskom pomedzí v Mikulove konali medzinárodné preteky vo vytrvalostnom jazdení, ktoré boli súčasne aj českým šampionátom. Zo Slovenska sa súťaží v Mikulove napokon zúčastnilo jedenásť z pôvodne prihláseného tucta pretekárov a koní. 

V súťaži CEI** na 120km štartovala Dominika Kleinová so Syrah. Preteky sa pre nich skončili predčasne pre krívanie vo veterinárnej kontrole po druhom kole.

Okrem Dominiky malo Slovensko zastúpenie v ešte jedných medzinárodných pretekoch - CEIjy* na 85km. Rovnako aj tu skončili pre krívanie koňa predčasne - Lucia Marošová a Mabruk po prvom kole a Hanka Benediktová s Elpasom po druhom kole.

Najhodnotnejšie výsledky v Mikulove dosiahli reprezentanti Farmy Gíreth Kaľamenová v národných pretekoch CEN na 85km. Janka Bačová s kobylou Shagya XXVII-1 zvíťazila v konkurencii trinástky štartujúcich priemernou rýchlosťou 15,538 km/hod. Len pre zaujímavosť stojí za zmienku, že na víťazstvo v jednohviezdových medzinárodných pretekov na rovnakej trati stačila rýchlosť 15,32 km/hod. Na treťom mieste skončila Alžbetka Helisová so žrebcom Sima (rýchlosť 15,263 km/hod) a zároveň získali aj cenu kondície.

V pretekoch CEN 63km štartovala hneď pätica zo Slovenska. Kone si väčšinou plnili kvalifikačný postup a išli na istotu. Na desiatom mieste skončil a splnil kvalifikáciu Jussuf Bushi s Martin Bakošom, podobne jedenásty Samahi B v sedle s Luciou Supekovou. Na dvanástom mieste dokončili preteky Katarína Weissová a Kamedi a spravili tak ďalší krok v kvalifikácii.  Pre krívanie koňa po prvom kole preteky nedokončili Ján Draškovič a Chasma. Podobný verdikt čakal aj Máriu Merkovú a Farah v záverečnej veterinárnej kontrole v cieli.

Kobyla Shagya XXV-35 s Alenou Drozdekovou debutovala na trati CEN 45km a v pretekoch skončili na druhom mieste. 

Podrobné výsledky nájdete tu.

Pokusne sme spravili "on-line prenos" na facebookovej stránke TRM - EXCELENTNÝ VO VÝŽIVE KONÍ

Janka Bačová a Shagya XXVII-1 - Víťazi pretekov CEN 85km Mikulov 2013

Alžbetka Helisová a Sima - Cena kondície v pretekoch CEN 85km Mikulov 2013

(Foto: Michaela Chmelková)

—————

Späť