21.07.2014 08:36

22.Slovenské derby

Veľmi očakávané 22.Slovenské cvalové derby sa konalo 20.7.2014 v tropických horúčavách za účasti jediného slovenského zástupcu. Nie však hocakého. Kilword zo stajne Autoopravovňa Strnisko ovenčený pred dvoma týždňami vavrínovým vencom za víťazstvo v Maďarskom derby patril k hlavným favoritom v týchto najvýznamnejších dostihoch celej turfovej sezóny na Slovensku. Priaznivci žltomodrej kombinácie sa však neradovali ako pri klasickom víťazstve vo Veľkej jarnej cene a tento určite vynikajúci kôň tentoraz nestačil na konkurenciu, keď po aktívnom priebehu na prvých 1800m, kedy figuroval v popredí, sa v oblúku pred cieľovou rovinou prepadol dozadu a docválal napokon na 11.mieste. Z triumfu sa tešil realizačný tím z Českej republiky z víťazstva odchovanca Hřebčína Napajedla Love Me odjazdeného džokejom Janom Vernerom vo farbách stajne Rabbit Trhový Štěpánov. Trénerom víťaza je Allan Petrlík. Love Me bol tipujúcimi pasovaný za druhého outsidera dostihov a za jeho víťazstvo sa vyplácalo slušných 78,70EUR za jedno stavené EURO.

O slovenský triumf v dostihoch prvej kategórie sa postaral Petit arc en ciel v Cene Mysa - šprinte na 1000m o 6400 EUR. Zverenec Jaroslava Hanáčka reprezentujúci stajňu KT Obal z Jablonice zviťazil pod Michalom Abíkom po tuhom boji o hlavu pred reprezentantom stajne Autoopravovňa Strnisko Robinsonom Cruso. Piaty dobehol Dodybud zo stajne Honor Racing.

Z triumfu v Bratislavskej míli (rovina Listed na 1600m o 11.000EUR) sa tešili majitelia pán a pani Vigašoví z Banskej Bystrice, keď zvíťazil Dovrníky Dream reprezentujúci ich maďarskú stajňu VIMAR - Dvorníky (HUN). Favorit týchto dostihov Legionar zo stajne UMC skončil po nepriaznivom priebehu v cieľovej rovine na štvrtom mieste.

V cene Pat's Music (rovina Listed na 2000m o 11.000EUR) si slovenské kone vybojovali dve miesta na tabuli. Štvrtá skončila Yordana zo stajne ELPAM pred piatou Mini Wells zo stajne Autoopravovňa Strnisko.

Štvoricu dostihov druhej a tretej kategórie vyhrali výhradne domáce kone, keď postupne triumfovali :

SULMAN - džokej Tomáš Lukášek - stajňa HONOR Racing - tréner Michal Ročák

MASSAYA - džokej Jaromír Šafář - Stajňa Mika - tréner Roman Heleši

CONAN ROY - džokej Zdenko Šmida - stajňa  tribau group s.r.o. - tréner Pavel Kalaš

ROYALORIEN - džokej Jozef Bojko - stajňa ESKO - tréner Samuel Sokol

 

 

—————

Späť